Мехлем със смола и зехтин при болезнени стави и спортни

...
Мехлем със смола и зехтин при болезнени стави и спортни
Коментари Харесай

Мехлем със смола и зехтин при болезнени стави

Мехлем със смола и зехтин при мъчителни стави и спортни контузии

Когато бях в Австрия научих за тази рецепта. Във всеки дом там се прави това мазило за скиори, с цел да си оказват помощ при мускулни болки и спортни пострадвания.

Този мас има необятен набор на деяние. Използва се за всички вероятни външни проблеми. Опитах го за болки в ставите, изключително на ръцете, за укрепване на рани и херпеси. Не мога да опиша по какъв начин подхранва кожата на ръцете и краката, като я прави мека и копринена.

Необходими съставки:
3 елементи зехтин
1 част смола от смърч/бор
1 част пчелен восък

Приготвяне:
Зехтинът се нагрява на водна пара и смолата последователно се разтваря в него.

Когато се разтопи, прецедете сместа през гъсто решето или марля, с цел да отстраните части кора или дребните иглички.

След това върнете сместа още веднъж на водна пара, след което прибавете пчелния восък. Когато восъкът се разтопи, тогава кремът е подготвен.

Восъкът се употребява основно, с цел да добие крема неотстъпчивост.

Вместо зехтин можете да употребявате половин чиста свинска мехлем + половин агнешка или козя мехлем и няма да има потребност от пчелен восък за неотстъпчивост. Кремът е добър и на стайна температура.

Могат да се прибавят няколко капки етерично масло от лавандула или по ваш усет.

Козята мехлем е най-близка до човешката кожа, до момента в който пчелният восък изобилства от витамин А, който оказва помощ за заздравяването на раните и е потребен и за кожата.

Всеки взема решение каква композиция да употребява. Събирам борова и смърчова смола през цялата година в буркан и я запазвам в хладилника. Докато се разхождам из гората, където и да се натъкна на ранено дърво, има смола. Нося със себе си буркан и шпакла. Повреденото дърво отделя смола, с цел да заздравее раната, по тази причина вземам известно количество, само че оставям и за него.

Вижте още: Орехова торта без брашно – приятност за небцето

Мехлемът от смърч/бор се употребява при: кожни проблеми, напукана кожа, краста, обрив, подкожни язви, гъбични инфекци, лишеи, мазоли мускулна болежка, ревматизъм, подагра, артрит, спортни контузии, предизвиква кръвообращението, натурален антисептик, има антибактериално и антибиотично деяние.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР