Механизмът за разследване на главния прокурор противоречи на Конституцията, законите

...
Механизмът за разследване на главния прокурор противоречи на Конституцията, законите
Коментари Харесай

Иван Гешев пред БНТ: Механизмът за разследване на главния прокурор противоречи на Конституцията

" Механизмът за следствие на основния прокурор опонира на Конституцията, законите и европейските стандарти, това е изключително законодателство за стеснен кръг хора ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " основният прокурор Иван Гешев.

Правната комисия на Народното събрание одобри на първо четене законопроекта на служебния кабинет за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с който се основава механизъм за следствие на основния прокурор.

Политика и закони

Балансът сред политиката и правосъдната власт се назовава господство на закона, съобщи основният прокурор. Според него има опити на български политици да овладеят правосъдната власт.

" Прокуратурата не държи никоя партия. Моите пълномощия могат да бъдат изменени единствено най-вероятно от Велико национално заседание ", акцентира Иван Гешев.

По думите му приоритет за българската прокуратура са трафика на дрога към учебните заведения, проведената и битова престъпност, телефонните измами и корупцията по високите етажи.

Очаквайте детайлности!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР