Механизираното поваляне на дървета е правно регламентирано и представлява източник

...
Механизираното поваляне на дървета е правно регламентирано и представлява източник
Коментари Харесай

Дърво счупи главата на мъж, той почина от раните

Механизираното отсичане на дървета е правно регламентирано и съставлява източник на нараснала заплаха, като наредбите за неговото осъществяване са уредени в Правилника за сигурност на труда в горите. Във въпросния ден обвиненият позволил външно лице в непосредствена непосредственост до зоната с радиус 50 м., която се смята за рискова за пребиваването на хора и машини в нея. Наред с това той не прекратил сечта и не уведомил ръководителя за закачени отсечени дървета, което бил задължен да направи, според Правилника.

Вместо това той траял да прави механизираното отсичане на други дървета, оставяйки ги опрени с отрязаната част на земята и закачени с клоните на връхната част върху други неотрязани дървета. В резултат на немарливо осъществяване на работата от страна на дървосекача последвало рухване на едно от отрязаните дървета върху намиращия се в непосредствена непосредственост мъж.

Това предизвикало несъвместима с живота черепно-мозъчна контузия, изразила се в тежко увреждане на мозъка на потърпевшия, довела до неговата гибел. За осъществените действия С.К. е бил измамен под наказателна отговорност, като след импортиран в съда от Окръжна прокуратура – Благоевград обвинителен акт, следва да бъде планувано правосъдно съвещание по делото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР