„МеГра е посветен на предстоящия 60-годишен юбилей на По света

...
„МеГра е посветен на предстоящия 60-годишен юбилей на По света
Коментари Харесай

БНТ стартира подкаст за медийна грамотност

„ МеГра " е отдаден на идния 60-годишен празник на " По света и у нас "

Освен пионер в телевизионните вести, Българска национална телевизия е и първата българска телевизия, която започва личен подкаст. В формалните подкаст канали на медията към този момент е наличен и първи епизод на новата поредност.
„ МеГра " има упоритостта да увеличи медийната просветеност измежду младите и дейни българи и е в синхрон с публичната задача на Българска национална телевизия. Епизодите са подобаващи освен за елементарните консуматори на информация, само че и за студенти по публицистика и всеобщи връзки.
„ Решихме да избягаме от сухото и лустросано говорене за журналистически стандарти - споделя създателят на поредицата и член на УС на Българска национална телевизия Антон Андонов. - Затова в „ МеГра " лицата на Българска национална телевизия споделят за образци от практиката, признават неточности и дават отговор на същински провокативни въпроси. "
Поредицата ще съдържа 10 премиерни епизода, отдадени на идния 60-ти празник на „ По света и у нас " - първите български телевизионни вести. Гост на първия епизод е емблематично лице от екрана на публичната медия - Бойко Василев. В подкаста водещият на „ Панорама " ще показа своите разбирания за журналистическата специалност. Трябва ли да се търси наказателна отговорност от жълтите медии; кой е бил най-трудният му събеседник и по какъв начин да отсяваме източниците на информация - това са единствено част от въпросите, на които Бойко Василев дава отговори в „ МеГра ". Водещият на „ Панорама " споделя и за интервала си в „ Ку-ку ", разсъждавайки по какъв начин биха реагирали през днешния ден политиците на провокация като „ нубийската история ".
В останалите епизоди на „ МеГра " вземат участие Добрина Чешмеджиева и продуцентът на „ Референдум " Татяна Тасева; водещата на „ Още от деня " Аделина Радева; репортерите Надежда Василева, Мария Чернева, Иво Никодимов и Александър Марков; Цветелина Йорданова и Джанан Дурал, както и водещите Георги Любенов, Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Христина Христова и Надя Обретенова. Гости на последния епизод на „ МеГра " ще бъдат основният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, шеф на Дирекция „ Информация ".
Серията „ МеГра " ще излиза всеки четвъртък и ще бъде налична за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Гугъл Podcasts, както и на актуализирания новинарски уебсайт bntnews.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР