Меглена Плугчиева предпочита Калин Стоянов да остане министър и настоява

...
Меглена Плугчиева предпочита Калин Стоянов да остане министър и настоява
Коментари Харесай

Магическа формула ще ни избави от кризата? Главчев да вземе министри от всички партии!

Меглена Плугчиева избира Калин Стоянов да остане министър и упорства Кирил Вътев да бъде заменен, тъй като тласкал земеделието към разпродажба

Магическа формула може да ни избави от политическата рецесия. Бившият вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева, която бе дипломат в Германия, изясни по какъв начин действа и даде образец с Швейцария, където от всички партии в Народното събрание се вземат по няколко представители за министри. Водещата Мария Цънцарова обаче я репликира, че в случай че можеше всички формули да се ползват у нас, нямаше да сме в рецесия. 

„ Налага се час по-скоро с експертизата или опита, който тези хора са посочили в ръководство през последните 15-20 години да бъдат употребени. Има такива. Списъкът е доста дълъг. Мога доста имена да изброя “, съобщи Плугчиева. 

„ Очаквам Димитър Главчев да подбере качествени хора с визия и със смелостта, която е нужна за тази тежка задача. Надявам се да не бъде притискан от политическите партии “, добави тя.  

„ Не е належащо да подсигурява политическа индиферентност министър председателят. Не намирам причини в интерес на това да се търси човек, който да е надалеч от партиите. Такива хора са млади, които в никакъв случай не са били в ръководство, в администрацията и нямат качества за министър-председатели “, разяснява някогашната посланичка. 

Според нея Калин Стоянов е подобаващ за длъжностен вътрешен министър. „ Лични усещания от него нямам за разлика от сътрудниците му в Министерския съвет. Веднага бих предложила безапелационна промяна на Кирил Вътев, тъй като аграрният бранш пред разпродажба, жертван е на загиване “, добави тя. 

„ Едно дръвче не е засадило това държавно управление. Преди 20 години един до друг Георги Първанов като президент, царят като министър председател, Мехмед Дикме като аграрни министър засадиха гора “, напомня някогашният вицепремиер. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР