Мегаполисът Истанбул, който свързва Европа и Азия, събра вчера отговорни

...
Мегаполисът Истанбул, който свързва Европа и Азия, събра вчера отговорни
Коментари Харесай

Абрамович присъства на подписването на споразуменията за износ на зърно от украинските пристанища

Мегаполисът Истанбул, който свързва Европа и Азия, събра през вчерашния ден виновни представители от Русия и Украйна, а също и от Организация на обединените нации и Турция, които подписаха съглашения за експорт на зърно от блокираните поради войната украински пристанища. Президентският офис на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в Долмабахче сарай на брега на Босфора, където бяха подписани договорите, събра цяло съзвездие от водещи политически фигури. Там бяха домакинът на събитието - Ердоган, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, министрите на защитата на Русия и Турция Сергей Шойгу и Хулуси Акар, украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков, посланици и други Но измежду тях една персона се оказа изненадата на събитието. Това бе съветският милиардер Роман Абрамович, който участва в състава на съветската делегация в залата на Долмабахче сарай.

Направи усещане, че от мястото си в онази част на залата, която бе отделена за съветската делегация, Абрамович деликатно наблюдаваше церемонията по подписването и си водеше бележки. Засега не е известно дали Абрамович е приказвал пред публицисти във връзка със споразуменията в Истанбул. Нито пък има ли и каква е била неговата задача в състава на съветската делегация.

Но Абрамович също изненадващо се оказа в Истанбул по време на договарянията преди няколко месеца сред съветски и украински представители с посредничеството на Турция.

Източник Българска телеграфна агенция
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР