Мегакомпанията Meta, собственик на Facebook, Instragram и WhatsApp, работи върху

...
Мегакомпанията Meta, собственик на Facebook, Instragram и WhatsApp, работи върху
Коментари Харесай

Meta разработва различни AI персони за Instagram, Messenger и WhatsApp

Мегакомпанията Meta, притежател на Фейсбук, Instragram и WhatsApp, работи върху " персони " с изкуствен интелект за главните си чат стратегии, заяви Engadget. 

Компанията ще влага дълготрайно върху разнообразни видове AI - чатботове като общоизвестният ChatGPT и генератори на мултимедия като Dall-E и MidJourney. 

Тези функционалности ще се трансформира в част от чатовете в Messenger и WhatsApp, и филтрите в Instagram. В цялата гама от платформи на Meta ще има използване на изкуствен интелект за разнообразни фукции. 

Затова и Зукърбърг е събрал всичките си AI екипи в един, само че предизвестява, че има доста " фундаментална работа ", която би трябвало да бъде свършена, преди да са налице развити планове.

Така и Meta се включва в конкуренцията, в която към този момент се съревновават Гугъл, Microsoft и друти техногиганти - за по-добър и по-развит изкуствен интелект. За разлика от тях обаче, компанията на Зукърбърг е измежду съществено потърпевшите от следпандемичната криза, а неосъщественя план за " метавселената " им коства доста без резултати.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР