Медведев говори пред Си Ен Ен.Избягалият в Норвегия боец от

...
Медведев говори пред Си Ен Ен.Избягалият в Норвегия боец от
Коментари Харесай

Избягалият боец от „Вагнер“: Народът ще се надигне и ще свали Путин

Медведев приказва пред Си Ен Ен.
Избягалият в Норвегия войник от частната съветска военна компания „ Вагнер “ Андрей Медведев разкри сподели пред Си Ен Ен детайлности за дейностите на наемниците.

„ Отношението към хората е, меко казано, нечовешко. Често бойците се изпращат на фронтовата линия без никаква подготовка и без никакви инструкции и те стават лесни жертви “, добави мъжът.

Веднъж няколко момчета отказали да влязат в пердах. Дошла наказателна рота и разстреляла дезертьорите пред очите на новобранците. Убитите били заровени в окопите.

„ Това, че околните на починалите ще получат обезщетение в размер на пет милиона рубли (около 70 000 щатски долара) е цялостна неистина. Много мои приятели паднаха в пердах. Те бяха оповестени за безследно изчезнали “, описа още 26-годишният мъж.

Избягалият показа: Подписах контракта си с „ Вагнер “ при започване на юли. След десетина дни бях пратен в региона на източния украински град Бахмут. На шестия ден от пребиваването ми там разбрах – би трябвало да се избавям.

„ Тръгнах на север. Пеша, на автостоп, от време на време даром във трен. Имах подправена журналистическа карта (официално публицистите не подлежат на мобилизация), с цел да нямам проблеми с полицията. Когато стигнах до границата с Норвегия, си сложих бял маскировъчен халат. Успях да мина границата под дъжд от патрони “, сподели още той.

„ Искам да опиша моята история на света, тъй като мисля, че с това ще оказа помощ Владимир Путин и Евгений Пригожин (шефът на Вагнер) да бъдат изправени пред съд и да дават отговор за военни закононарушения. Рано или късно хората в родината ми ще престанат да имат вяра на. Народът ще се надигне и ще смъкна Путин и неговия кръг “, сподели още  Медведев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР