Медузи от памучни ризи върху конструкции от банели, риби от

...
Медузи от памучни ризи върху конструкции от банели, риби от
Коментари Харесай

Студенти от НХА представят инсталация от близо 200 кг дрехи в Сердика Център в София

Медузи от памучни ризи върху структури от банели, риби от суичъри и детска карнавална рокля, склон от ризи, сака и поли, корали от шалове и ръкавици - това са единствено част от детайлите в арт инсталацията " Морски свят ", която студенти от Националната художествена академия (НХА) показват в Сердика Център в София тази седмица. Близо 200 кг облекла, дарени в границите на акцията " Дари дреха " на Българския Червен кръст (БЧК), Сердика Център и „ Текслайф " през май тази година, са употребявани при работата по плана.

" Морски свят " е основана от студенти първи и втори курс " Моден дизайн " благодарение на сътрудниците им от компетентност " Сценография ": Никол Лозанова, Камен Колев, Рим Рамадан, Ния Йорданова, Силвия Николова, Ивайла Генова, Габриела Михова, Ачелия Севимова, Арвен Кисьова, Таня Неделчева и Вероника Тодорова. Ръководител на плана е доцент доктор Александър Гергинов.

" Подготовката на кройки, скрояването и направата на главните обекти, риби и водорасли лиши на екипа близо месец Тъй като получихме всевъзможни облекла по цвят и текстура, асоциирахме това разнообразие с форми и цветове в кораловите рифове и морското дъно - по този начин пристигна главната концепция за инсталацията. От друга страна морето се асоциира с лято и положителни страсти ", счита господин Гергинов.

" Морски свят " ще бъде отворена за гости до началото на месец август на в централния атриум на равнище -1 в Сердика Център.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР