Медта процъфтява. Третият най-използван метал в света съществува от хилядолетия,

...
Медта процъфтява. Третият най-използван метал в света съществува от хилядолетия,
Коментари Харесай

Мед: как да се присъедините към партито

Медта процъфтява. Третият най-използван метал в света съществува от хилядолетия, изкопавайки цивилизацията от каменната епоха. Но в този момент той задвижва енергийния преход.

Цените са се повишили с една пета тази година. Желанието за аления метал стоеше зад прекратената оферта на BHP за £38,6 милиарда за конкурентния миньор Anglo American. Мениджърът на хедж фондовете Пиер Андюран счита, че цените могат да се учетворят съвсем до 40 000 $ за звук през идващите няколко години. 

Има и повече елементарни признаци за възходяща стойност: кражбите на медни кабели са се нараснали с 20 % по отношение на предходната година в Южна Англия, оповестява полицията на Хемпшир и остров Уайт.

Copper's индустриалните приложения в електрическите мрежи, фабриките и слънчевите панели го вършат сурогат на икономическия напредък и изясняват прозвището му „ Д-р Мед “. Екологичната стопанска система би трябвало да усили търсенето, което се чака да се удвои до 2035 година, счита S&P Global Commodity Insights. Електрич...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР