Медийният министър Катрин Мартин каза, че не изключва да иска

...
Медийният министър Катрин Мартин каза, че не изключва да иска
Коментари Харесай

Катрин Мартин „не изключва“ да поиска оставки от борда на RTÉ

Медийният министър Катрин Мартин сподели, че не изключва да желае оставки в RTÉ, защото чака рекомендации от два експертни прегледа по отношение на ръководството на националния ефирен оператор.

Г-жа Мартин сподели, че бордът би трябвало да остане на мястото си „ към този момент “, с цел да улесни отчетността пред Oireachtas и да обезпечи непоклатимост по време на интервал на промени.

Това идва след самостоятелен отчет в Toy Show на RTÉ Мюзикълът, който записа повече от 2,2 милиона евро загуби след един сезон в Конгресния център на Дъблин през 2022 година

Докладът откри, че мюзикълът изисква утвърждение от борда, само че то не е поискано или предоставено, а също по този начин разпознава спомагателни разноски от 69 000 евро – с което общите загуби доближават 2 272 859 евро.

 

Г-жа Мартин сподели, че отчетът на Грант Торнтън в полемиката направи „ тъмно четене “ и акцентира доста съществени пропуски в ръководството, надзора, оценката на риска и „ странното счетоводство “. сред изпълнителната власт и упра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР