Медийният гигант 21st Century Fox води преговори за продажбата на

...
Медийният гигант 21st Century Fox води преговори за продажбата на
Коментари Харесай

Disney иска да купи част от медиен гигант

Медийният колос 21st Century Fox води договаряния за продажбата на множеството си кино и телевизионни активи на Walt Disney Co, което ще й завоюва нови стратегии и ще разшири интернационалния й обсег, заяви CNBC.

През последните няколко седмици двете страни са водили диалози за евентуалната договорка. Дискусиите отразяват гледната точка на ръководителите на Fox, че медийната компания не може да доближи размера, нужен за конкуренцията с Amazon.com, Netflix и други огромни медийни играчи.

За Disney сходна договорка би донесла спомагателни стратегии, които тя да употребява, с цел да притегли спомагателна публика. Компанията се пробва да навлезе в бързото преориентиране на потребителите към гледане на цифрово наличие и да се конкурира със съществено инвестиращите софтуерни компании, които от ден на ден навлизат в Холивуд. Сделката ще разшири обсега на Disney на интернационалните пазари.

Тъй като съгласно американското законодателство компанията не може да има 2 телевизионни мрежи, тя няма да придобие целия медиен бизнес на Fox. Disney няма желание да купува противоречивите стратегии на Fox, с цел да не наруши антитръстовите закони със личната си мрежа ESPN. Тя няма предпочитание да купува Fox News или телевизионната мрежа на Fox, нито местни радиостанции.

Disney е разискала закупуването на кино и студийни телевизионни продукции на Fox, кабелните мрежи FX и National Geographic, както и интернационалните активи като мрежата Star в Индия и европейския снабдител на платена телевизия Sky.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР