Медията ни узна, че Кирил Киров ще сезира главния прокурор

...
Медията ни узна, че Кирил Киров ще сезира главния прокурор
Коментари Харесай

Нов казус "Полфриймън"! Киро Японеца сезира Цацаров за възобновяване на знаково дело!

Медията ни разбра, че Кирил Киров ще сезира основния прокурор Сотир Цацаров с гледище за обновяване на делото против наказания от Върховен касационен съд на 9 години затвор Марин Петров и Георги Петров, който бе оневинен от съдиите на Лозан Панов.

Киров и юристите му ще нападат решението на висшите магистрати, които са произнесли присъдата с претекста, че единият член на състава - арбитър Бойка Янкова е била непозволено нараснала в сан и по този метод присъединяване й в делото е компрометирано. Това излиза наяве от решение на Върховен административен съд, което е произнесено на 13 юни 2019 година и е дефинитивно.

Това на процедура значи, че съставът произнесъл решението по делото на 7 октомври т.г. не е имал това право, той като Бойка Янкова не е встъпила в служба като висш арбитър.

Кирил Киров се надява, че обвинител №1 ще вземе поради причините и документите, които отбраната му ще изложи по този случай.



Подобна, само че малко по-различна е обстановката с делото против Полфриймън, където прокуратурата изиска обновяване на делото с претекста, че ръководителят на правосъдния състав Калин Калпакчиев е в спор на ползи заради обвързаността си с Българския хелзински комитет.

И по случая със сина на Киро Японеца се касае за тежко преднамерено закононарушение.

Странното в тази ситуация е, че макар решението на Върховен касационен съд да отреди 9 години отнемане от независимост за Марин Петров, който е стрелял против Януш Сотиров, той към момента не е наведен в пандиза. Нещо повече - Петров е бил видян от очевидци да се разхожда на воля в положително здраве, без значение, че си е изкарал здравно уверение, което демонстрира, че имал проблеми с кръстчето.

"Такъв човек е извънредно рисков, защото може да стартира да стреля и да убива. Марин Петров няма какво да губи пред вероятността да прекара 9 години в пандиза. Сега той е на 65 години и пред вероятността да прекара остатъка от живота си зад решетките, не му остава огромен избор. Нищо чудно още веднъж да извърши закононарушение. Надявам се правосъдната система да си свърши работата и да го сложи там където му е мястото - в пандиза " , съобщи пред БЛИЦ Кирил Киров.

Киров е извънредно засегнат и от оправдателната присъда, която произнесоха от съда на Лозан Панов във връзка с наказания на първа инстанция за подбуждане Георги Петров.

"На първа инстанция Софийски градски съд одобри, че Георги Петров има отношение към закононарушението, а по-късно той бе оневинен. Това е извънредно скандално и се надявам, че делото ще бъде обновено, с цел да има правдивост ", акцентира пред БЛИЦ Киров.

В същото време стана ясно, че против Петров текат следствия по нови производства и не е изключено той още веднъж да стане клиент на държавното обвиняване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР