Медия потърси за коментар министъра на културата Боил Банов след

...
Медия потърси за коментар министъра на културата Боил Банов след
Коментари Харесай

Боил Банов ще съди Елена Йончева


Медия потърси за коментар министъра на културата Боил Банов след новината, че профилираната прокуратура отхвърли да образува досъдебно произвеждане по сигнали против него заради липса на данни за осъществено закононарушение.

„ Ехааа! Браво! Вие ми съобщавате добра вест. От самото начало съм уверен в своята справедливост и бях сигурен, че ще се стигне до подобен резултат. Така съм го мислил, това съм и очаквал. Нищо друго”, сподели министър Банов, който научи от медията ни за решението на спецпрокуратурата.

На въпрос по какъв начин ще реагира оттук насетне, той изясни: „ Не желая и да разясня повече случая. Сега ще се съветвам с юристи и в случай че мога нещо да разясня, ще го направя по правосъден ред. Ще ревизира всички вероятни разновидности, с цел да си диря правата”.

Припомняме, че преди два месеца Българска социалистическа партия алармира ОЛАФ и прокуратурата за корупция в строителството и корист с държавни средства от Боил Банов в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 година

Елена Йончева показа запис от диалози на Банов и разгласи, че той съдействал за опрощаването на най-малко 700 хиляди лв. наказателна клауза на компанията - строител на втори и трети стадий на античния културен комплекс "Сердика " - Ларгото. Това обаче се оказа запис от уволнен чиновник на Министерство на културата, който скрито записвал министър, по времето, когато е бил заместител на Вежди Рашидов.

Почти незабавно разкри, че въпросният чиновник е със скандални прояви и в други министерства и против него има куп сигнали за изнудване. Елена Йончева обаче не се отхвърли от изказванията си и не се извини на министър Банов, а позорно се спотаи и замълча за скандалния случай, който се оказа елементарен донос.

За сметка на това Елена Йончева е обвинена за пране на пари от КТБ през офшорка, по което ще се направи и цялостна проверка да приходите и парцелите й. Припомняме, че първо разкри, че алената депутатка е имотна кралица и има недвижимости за близо 2 млн. лева. Въпреки това не живее в многочислените си лични жилища, а се е скрила в скришен дворец в "Драгалевци ",който е с незнаен притежател.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР