Медиците в Гърция протестират срещу – военни и пожарникари за

...
Медиците в Гърция протестират срещу – военни и пожарникари за
Коментари Харесай

Гърция: Протести срещу мобилизирането на военни медици за островите и планинските региони

Медиците в Гърция стачкуват против – военни и пожарникари за обслужването и превозването на пациенти в островни и планински региони, където има дефицит на медицински личен състав за незабавна помощ и коли за спешна помощ, съобщи еKathimerini.com.

Според протестиращите решението ще компрометира протоколите за сигурност, защото незабавните екипи на колите за спешна помощ би трябвало да са минали особено образование и да имат документ за него.

Асоциацията на лекарите от гръцката работа за спешна помощ (EKAV) акцентира, че разполагането на коли за спешна помощ с хора, необучени за незабавно лекуване, ще бъде рисково за пациентите, които би трябвало да бъдат лекувани на мястото на случая и по време на превозването до болничното заведение.

„ Често даже двама квалифицирани спасители не са задоволителни, с цел да овладеят сериозен случай “, означават от асоциацията.

Правителственият акт бе оповестен в сряда в Държавен вестник. Той планува насочването до края на годината на личен състав от противопожарната работа, въоръжените сили и водачи на локалните управляващи към службата за профилиран превоз с кола за спешна помощ, както и към здравните центрове по места.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР