Медиците от Самоков разказват за поредното нападение над лекари. Поредно

...
Медиците от Самоков разказват за поредното нападение над лекари. Поредно
Коментари Харесай

Спешна помощ в Самоков: Лекарят е бил ударен по главата, по гърба и по гърдите

Медиците от Самоков описват за следващото нахлуване над лекари. Поредно нахлуване над доктор - този път в незабавния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже са нахлули в болничното заведение, с цел да се саморазправят с медици.

" Става дума за нахлуване над доктор, който е бил ударен по главата, по гърба и по гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две медицински сестри ", описа в ефира на NOVA доктор Ивелина Трендафилова, шеф на " Спешна помощ " в Самоков.

Тя описа, че пациентът е бил докаран към 17:30 ч. в събота, в тежко положение.

" Веднага е бил признат. Свикани са консултанти от болничното заведение в Самоков, доктор вътрешни заболявания, реаниматор. В рамките на два часа са положени целия размер от реанимационни мероприятия, с които да се окаже помощ за избавяне на живота на този пациент. Той е бил рисков, с съпътстващо заболяване - захарен диабет. Държа да подчертая, че през вчерашния ден не е търсена помощ по 112, не е викан наш екип на място, той е с негови близки, със личен превоз ", съобщи още доктор Ивелина Трендафилова.

Ето какво описа и нападнатият доктор:

" Пациентът беше в доста тежко общо положение - със затруднено дишане и с доста неприятни витални индикатори. Заедно с още двама лекари от болничното заведение в Самоков направихме всичко, което зависи от нас, с цел да го спасим. Пациентът се утежняваше прогресивно. След към двучасови старания да го спасим, нахлу една навалица, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Мен двама души най-малко ме удряха. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Такава експанзия в подобен мащаб за първи път ми се случва. Обмислям да напусна, само че сега съм в прочувствено положение ", описа за нападението доктор Любомир Ал-Хакак. 

Междувременно брачната половинка на умрелия мъж от Самоков съобщи, че ще съди лекарите.

" Започнаха да ни бутат и да ни гонят, с цел да излезем на открито. В един миг нямаше никой при него. Той остана самичък с апаратурата. Никакво внимание не му обърнаха в " Бърза помощ ". Поисках да го закараме в София - не ни дадоха ", описа пред NOVA Маргарита Петрова. Жената съобщи, че синовете ѝ нямат общо с побоя, защото те самите не са били в положително физическо положение, откакто научили за гибелта на татко им. 

" Нападението беше от мен, не от синовете ми.

Аз хванаха доктора да го удрям, а той се затвори в стаята ", съобщи дамата. 

Петрова разгласи думите на лекарите, че брачният партньор ѝ имал съпътстващи болести, за " неистина " и сподели, че ще ги съди. 

Двамата ѝ синове са арестувани. Според една от снахите на Маргарита обаче няма причина за това. 

" Няма защо да е арестуван брачният партньор ми. Нямаше пердах, единствено суматоха. Това е някаква неточност ", сподели дамата. " Не са удряли докторите, те единствено попитаха какво става вътре ", разясни тя и отхвърли да са чупили инсталация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР