Медиците настояват пенсионерите и хронично болните да плащат пълния размер

...
Медиците настояват пенсионерите и хронично болните да плащат пълния размер
Коментари Харесай

Личните лекари искат потребителска такса от 5 10 лв за всички

Медиците упорстват пенсионерите и хронично болните да заплащат цялостния размер на потребителската такса, а по-късно обществените служби да им възвръщат разликата

Личните лекари от София стачкуват пред здравното министерство. Исканията им са за по-малко административна работа и повече средства. Според тях в допълнение финансиране може да се обезпечи, в случай че потребителската такса, която сега е 2,90 лева се увеличи на 5,10 лева

Медиците упорстват пенсионерите и хронично болните да заплащат цялостния размер на потребителската такса, а по-късно обществените служби да им възвръщат разликата. В момента те заплащат по един лев за посещаване при персонален доктор, а персоналните лекари получават от страната разликата до 2,90 лева За да си вземат парите, се постанова да разказват касовите бележки след посещаване на пенсионери.

Лекарите желаят това предписание да отпадне, тъй като ги натоварва административно и усилва чакането пред кабинетите им.

Настояват да отпадне и условието да са разполагаем непрекъснато.

Недоволни са и от решението на Лекарския съюз да поддържа предлагането на здравното министерство извинителните бележки да влязат в главния пакет от действия, които покрива Здравната каса. Това на процедура значи,че след първи април извинителните бележки няма да се заплащат.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР