Медиците, които лекуват руския опозиционер Алексей Навални в берлинската болница

...
Медиците, които лекуват руския опозиционер Алексей Навални в берлинската болница
Коментари Харесай

Москва за случая „Навални“: Германските лекари бързат със заключенията

Медиците, които лекуват съветския опозиционер Алексей Навални в берлинската болница „ Шарите “, прибързват с изказванието, че той е бил токсичен. Това съобщи Дмитрий Песков, представителят на пресслужбата на президента Владимир Путин, пред публицисти.

„ Медицинският разбор на нашите доктори безусловно съответствува с този на немските. Но заключенията се разграничават. Не разбираме за какво немските ни сътрудници бързат толкоз. Субстанцията към момента не е открита “, разяснява Песков, представен от „ Франс Прес “.

Той означи, че обвиняванията, че съветските управляващи са отровили Навални са „ парещ въздух “ и не могат да бъдат взети насериозно.

В отговор на апелите на Франция за осъществяване на бързо и транспарантно следствие по случая представителят показа, че все още Москва не вижда учредения да назначи такова, защото не е ясно каква субстанция е предизвикала утежняването на положението на Навални, нито дали става дума за отравяне, съобщи ТАСС. „ До момента всичко, което можем да кажем, е, че пациентът е в кома “, сподели Песков.

Според него в своето изказване немската клиника не дава нова информация за опозиционния водач. „ Фактът, че има ниска холинестераза беше открит от нашите медици в първите часове в болничното заведение в Омск... Обадихме се и попитахме доктора какво значи това. Никой от нас не знаеше. Един елементарен човек няма визия какво е холинестераза. Нищо не знаех за нея доскоро “, акцентира представителят.

Към момента няма пояснение за ниските равнища на холинестераза, съветските лекари имат подготвеност да дават първите проби, взети от Навални, и приканват сътрудниците си в Берлин да обменят информация.

На 20 август опозиционерът изпадна в безсъзнание по време на полет към Москва. Това наложи спешното кацане на самолета в сибирския град Томск, където бе приет в болница до събота, когато немски екип го транспортира до клиниката „ Шарите “ по самодейност на словенския деятел и кинопродуцент Яка Бизил.

Животът на Навални към този момент е отвън заплаха, само че продължава да е в тежко положение, допустимо е нервната му система да не се възвърне изцяло.

Реакцията на лекарите подсказва, че е допустимо той да е бил токсичен с препарата „ Новичок “, употребен против сътрудника Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Той блокира производството на ензима холинестераза, каквото се следи и при Навални, написа „ Дойче веле “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР