Медицинско оборудване на стойност 2 милиона лева ще бъде закупено

...
Медицинско оборудване на стойност 2 милиона лева ще бъде закупено
Коментари Харесай

Медицинско оборудване ще бъде закупено с 2 милиона лева от „Българската Коледа“

Медицинско съоръжение на стойност 2 милиона лв. ще бъде закупено със средства от благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ , акция 2021/2022, оповестиха от президентството. З

За задачата е открита процедура за възлагане на социална поръчка за доставка на здравна инсталация на обща стойност 2 070 000 лв..

Със средствата ще бъде закупена модерна високотехнологична инсталация за диагностика, мониториране и лекуване за академични и регионални лечебни заведения в страната , в които действат клиники, отделения или браншове за интензивно лекуване на деца. Апаратурата е предопределена за лекуване на деца в сериозно здравословно положение, нуждаещи се от незабавна помощ, реанимация и интензивно лекуване. Същата е избрана според Правилата за набиране и систематизиране на средствата от „ Българската Коледа ” - от Експертния съвет и Комисията към благотворителната самодейност.

Обявлението, документите за присъединяване и приложенията към нея са оповестени в Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП).

През месец май са подкрепени още 83 деца в границите на акция 2021/2022 . Експертният съвет към самодейността утвърди постъпилите молби за помощ въз основата на приложените към документите на всяко дете настоящи медицински мнения и назначени лечения от лекуващи лекари. Дарените средства на 83-те деца са на обща стойност 95 796, 34 лева .

От началото на деветнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “, което започва на 1 декември 2021 година, са дарени общо 570 595, 61 лева за 339 деца с разнообразни болести – ендокринологични, нефрологични, неврологични и други

Деветнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “, което ще продължи до 1 декември 2022 година е с фокус „ Дари вяра на дете в неволя “ - в поддръжка на децата, нуждаещи се от незабавна помощ и интензивно лекуване. Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с разнообразни болести, положения и увреждания, които се нуждаят от средства за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация. Заявления за подкрепяне на деца със средства от благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ се одобряват и преглеждат целогодишно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР