Медицинският съвет на АГ-болницата Майчин дом“ изрази единодушно подкрепата си

...
Медицинският съвет на АГ-болницата Майчин дом“ изрази единодушно подкрепата си
Коментари Харесай

Всички началници на клиники в „Майчин дом“ подкрепят ръководството

Медицинският съвет на АГ-болницата „ Майчин дом “ изрази единомислещо поддръжката си към управлението на лечебното заведение за промяна на началника на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ) – доктор Елена Георгиева.

Това обявиха в своя позиция за SafeNews от лечебното заведение. Поводът е митингът на медици поради текучеството на фрагменти и изискванията на труд в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. Протестът се провежда от профсъюз „ Защита ”. Те отхвърлят причина за напрежението да е отстраняването на досегашния изпълняващ длъжността шеф на Клиниката по анестезиология Елена Георгиева.

Медиците се оплакват от отношението на управлението към работещите в клиниката. Затова медиците желаеха от здравния министър да в профил шефа на „ Майчин дом ” проф. доктор Иван Костов.

Членовете на Медицинския съвет включва ръководителите на всички клиники и структурни звена в лицето на най-утвърдените имена и национални консултанти по акушерство и гинекология, педиатрия и неонатология, онко-гинекология и др като като проф. Асен Николов, проф. Боряна Слънчева, проф. Виолета Димитрова, доцент Румен Димитров, който е и шеф Катедра АГ в МУ и други В своя позиция те показват безапелационното си мнение, че не подлагат на подозрение професионалните качества на доктор Георгиева, както и че тя неколкократно е била потърсена, с цел да й се предложи опцията да остане да работи в клиниката като редови доктор. Но Д-р Георгиева не е хабилитирано лице и по закон не може да извършва длъжността шеф на клиниката..

Д-р Веселин Дяволов, заместник-директор на болничното заведение уточни, че не може да се подлагат на подозрение работата и равнището на подготвеност на

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР