Медицинският надзор не откри нарушения по случая Симона от Сандански.

...
Медицинският надзор не откри нарушения по случая Симона от Сандански.
Коментари Харесай

Медицинският надзор не откри нарушения по случая с родилката от Сандански

Медицинският контрол не откри нарушавания по случая " Симона " от Сандански.

Младата родилка едвам оцеля след секцио в болничното заведение в Благоевград.

Симона ражда на 6 октомври предходната година. На 10 е изписана с температура и болки в гърдите. Ден по-късно е призната по неотложност в благоевградската болница с течност в корема.

На 13 октомври е превозена по неотложност в столичната болница " Майчин дом ".

Пред Българска национална телевизия медиците описаха, че е с инфектиране на съвсем всички органи и перитонит. За това стартират незабавна животоспасяваща интервенция, в която взе участие и коремен хирург от " Александровска " болница. За да спасят Симона, лекарите са принудени да отстранят реподуктивните ѝ органи.

След инспекциите на ИА " Медицински контрол " в МБАЛ Благоевград, СБАЛАГ " Майчин дом " и УМБАЛ " Александровска "  не са октрити нарушавания. Агенцията е поискала и подпомагане от външен специалист, излиза наяве от констативните протоколи, които получихме по Закона за достъп до социална информация. От документите, в които цялата информация за здравословното положение на дамата е заличена, излиза наяве че в предишното тя е претърпяла и друга интервенция. За нея обаче нама данни по какъв начин е протекла и имало ли е затруднения.

Младата жена не пожела да разяснява резултатите от инспекцията. Съпругът ѝ заяви, че са наели юрист.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР