Медицинският фелдшер Георги Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ

...
Медицинският фелдшер Георги Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Роднина на починал пациент наби доктор от спешното, потроши шоковата зала

Медицинският фелдшер Георги Георгиев от Центъра за незабавна здравна помощ в болничното заведение в Дулово бил набит от родственик на умрял пациент.  Инцидентът станал в нощта на петък против събота след среднощ, описа пострадалият. Тогава родственици на 46-годишен мъж от прилежащото село Поройно го докарали в тежко положение, с признаци на миокарден инфаркт. Фелдшерът, който сега бил самичък на промяна почнал незабавни реанимационни дейности, по време на които бил атакуван от родственик на пациента и получил удари в лицето, оповестява " Булфото ".



Въпреки кървящите рани, Георгиев траял напъните си да избави мъжа, само че не съумял. Развилнелият се 23-годишен Г.А. потрошил и съоръжение в шоковата зала.



Днес сътрудници на потърпевшия фелдшер разясниха пред медиите, че " ситуацията в Бързата помощ в Дулово към този момент е на лимита на опциите им ". Физическите разправи не са чести, само че психическият тормоз е всекидневие. Колективът от към 25 души заплаши с обща оставка, в случай че виновните фактори не вземат съответни незабавни ограничения. В здравното звено няма паник-бутони, защита или камери. Всеки ден дежурните смени отиват със боязън на работа.


Единствената кола за спешна помощ в община Дулово обслужва над 28 000 души население, а самата болница е в тежко финансово положение, няма Спешно поделение и дежурен кардиолог.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР