Медицинските специалисти и днес ще излязат на протест, заяви Мая

...
Медицинските специалисти и днес ще излязат на протест, заяви Мая
Коментари Харесай

Протестът на медици продължава и днес |

Медицинските експерти и през днешния ден ще излязат на митинг, съобщи Мая Илиева, ръководител на синдиката им, съобщи БНР. Шествието ще тръгне от Министерския съвет и ще продължи до болница ”Пирогов ”.
Вчера медицинските експерти възобновиха, своите претенции за по-високи начални заплати или за съблюдаване на контрактуваната по групов трудов контракт сума от 950 лв..

Преди време представителите на профсъюза се срещнаха с премиера Бойко Борисов, само че в този момент те не желаят среща с никого, а решение на проблемите.

Към протестиращите от Синдиката на медицинските експерти се причислиха и майките на деца с увреждания, които оповестиха неопределен митинг с палатков лагер пред Министерския съвет с гледище за оставка на обществения министър Деница Сачева. По думите им тя пренебрегвала Закона за персоналната помощ и в страната близо 15 хиляди души са без персонални асистенти.

В писмо до медиите от Министерството на здравеопазването оповестиха, че са в непрекъснат разговор с представителите на протестиращите медицински сестри. Отбелязва се, че последната среща на министър Ананиев с тях била в средата на предходната седмица. Немалка част от настояванията са изпълнени, а по други се работи сега, твърдят от здравното ведомство.

Предстои до дни да се разгласява за публично разискване настояването на медицинските експерти за 7-часов работен ден на реанимационните сестри.

Министерството на труда и обществената политика също изпрати до медиите позиция, в която се акцентира, че е създадена национална стратегия за услуги в домашна среда, с която тези хора да получат персонален помощник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР