Медицинските сестри във Великобритания започват безпрецедентна стачка като последно средство

...
Медицинските сестри във Великобритания започват безпрецедентна стачка като последно средство
Коментари Харесай

Медицинските сестри във Великобритания започват стачка

Медицинските сестри във Англия стартират невиждана стачка като " последно средство " в битката си за по-добри заплати и условия на труд, съобщи Агенция Франс Прес.

До 100 000 членове на Кралския лицей на медицинските сестри (RCN) в Англия, Уелс и Северна Ирландия ще спрат работа за един ден от 08:00 до 20:00 ч. по Гринуич, откакто отхвърлиха предлагането на държавното управление за заплати.

Старшата здравна сестра в Лондон Амиера съобщи пред Агенция Франс Прес, че " не сме избрали леки протестни дейности ". Стачката е първата в 106-годишната история на синдиката на Кралския лицей на медицинските сестри.

„ Уморени сме. Омръзна ни ", добави здравната сестра. „ Имаме потребност от нарастване на заплатите, с цел да можем да живеем. “

Понастоящем Обединеното кралство се бори с рецесия на разноските за живот.

Лидерите на профсъюзите и здравните служащи също по този начин обявиха, че медицинските сестри са претрупани с работа заради дефицит на личен състав.

Ще бъдат предпазени отделенията за химиотерапия, диализа, интензивно лекуване и интензивни грижи, както и интензивните грижи за новородени и деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР