Медицинските сестри от училищата и детските градини ще получат исканото

...
Медицинските сестри от училищата и детските градини ще получат исканото
Коментари Харесай

Терзиев обеща с 35% по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и детските градини

Медицинските сестри от учебните заведения и детските градини ще получат желаното от тях нарастване на заплатите от 35%. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столична община.

Вчера медицинските служащи излязоха на митинг. При среща с кмета Васил Терзиев в понеделник недоволни медицински служащи в детското опазване на здравето получиха обещания за увеличение на заплатите със 100 лв..

По думите им сходно нарастване е неуместно. Заканиха се даже да затворят детските яслите. Те упорстват месечните им хонорари да станат най-малко 1800 лв..

Днес мога да направя съответно заричане, че ще има нужното нарастване и ще се извърши груповият трудов контракт. Това нарастване ще се случи от 1 април, посочи Терзиев. 

В редица диалози с Министерския съвет договорихме, че това нещо ще се случи, уточни Терзиев и добави, че към този момент се вършат всички официални действия за това. Искаме да кажем, че за нас това е извънредно значима тематика - справедливото заплащане на всички заети, акцентира столичният кмет и напомни за към този момент реализирани нараствания на възнагражденията в областите превоз, просвета и обучение.

„ Сега се веселя и че за опазването на здравето можем да създадем тази така значима крачка “, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР