Медицинските работници Мая Илиева и Бойка Атанасова осъдиха сайта “ПИК“

...
Медицинските работници Мая Илиева и Бойка Атанасова осъдиха сайта “ПИК“
Коментари Харесай

Медицински сестри осъдиха сайта “ПИК“ за обиди и клевети

Медицинските служащи Мая Илиева и Бойка Атанасова осъдиха уеб страницата “ПИК “ пред Софийския областен съд за разпространение на оскърбителен и обидни изказвания. Жълтото интернет издание, което пази държавното управление на Бойко Борисов, е наказано за две публикации, оповестени при започване на митингите на медицинските сестри, които упорстваха за почтено възнаграждение на техния труд.

На 19 февруари водачът на Синдиката на медицинските сетри Мая Манолова, че тя и нейните колежки ще излязат на 1 март на шествие поради неизпълнени от страна на здравните управляващи обещания. Протестът бе проведен, тъй като на доста места управляващите не бяха изпълнили обещанивето си да усилят до 950 лв. заплатите на медицинските сестри.

На 20 февруари ПИК реагира на митингите против държавното управление с две позорящи публикации. Едната бе озаглавена “Менте синдикалистки към Мая Манолова налазиха Пирогов – “медсестрите “ готвят нови протести и митинги под прозорците на Борисов “ (Документи). Другата публикация бе “ЗАПОЧНА съдебна експертиза: Схемаджийките на Мая Манолова плашат " Пирогов “ с митинг и рекетират с подправени вести “.

Мая Илиева завежда против уеб страницата тъжба за уронване на достойнството, достолепието и положителното име, увреждане на професионалната известност на сетрите. “ПИК “ дава отговор, че публикациите са артикул на мнението на създателя за митинга на медицинските сестри. В последна сметка по делото очевидно не са показани документи, които да удостоверяват направените изказвания.

Илиева е наречена “менте синдакалистка “, упрекната е, че “готви с други лица протести “, че е “присъдружна към клика “, че прави “набези като част от клика на улични деятели “, че е “уличен бунтовник “, “провокатор “, че “рекетира с подправени вести “, “извършва противозаконна синдикална активност “, “плюе и клюки лекари, хирурзи, ръководители на лечебни заведения “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР