Медицинските институции в Хърватия ще получат 21 линейни ускорителя и

...
Медицинските институции в Хърватия ще получат 21 линейни ускорителя и
Коментари Харесай

Хърватия осигурява оборудване за лечение на рак за десетки милиона евро

Медицинските институции в Хърватия ще получат 21 линейни ускорителя и обвързвано съоръжение за профилактика, диагностика и лекуване на рак. Това се случва след на решение на държавното управление в Загреб за закупуване на нефинансови активи за Министерството на здравеопазването на стойност 55 411 558,75 евро, предадоха хърватската организация ХИНА и Българска телеграфна агенция.

Министърът на опазването на здравето Вили Берош уточни, че 85 милиона евро са обезпечени от Механизма за възобновяване и резистентност за закупуване на оборудването. Очакванията са то да приближи Хърватия до междинното за Европа като съответствие сред брой линейни ускорители и население.

Модератор на полемиката беше Светослав Иванов – водещ и създател на „ 120 минути “

Проектът е ориентиран към разширение на предварителната защита, лекуването и диагностиката на рака и обезпечаване на оптимална терапия за всички онкологични пациенти в Хърватия.

Лекарите предвиждат, че до 2030 година броят на новите случаи на рак и обвързваните с тях смъртни случаи ще скочи се нови 31%

Министерството на здравеопазването организира процедура за социална поръчка за клиничния болничен център (KБЦ) „ Сестри на милосърдието “ в Загреб, болничното заведение KБЦ Риека, болничното заведение KБЦ Осиек, болничното заведение KБЦ Сплит, болничното заведение KБЦ Загреб и Общата болница в Задар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР