Медицински университет-Пловдив започва изграждането на нов модерен корпус. С официална

...
Медицински университет-Пловдив започва изграждането на нов модерен корпус. С официална
Коментари Харесай

Започва изграждането на нов модерен корпус на МУ-Пловдив

Медицински университет-Пловдив стартира построяването на нов съвременен корпус. С публична гала „ Първа копка " започва строителството на нова съвременна постройка на седем етажа, което е заложено в мандатната стратегия на управническия екип.

"МУ-Пловдив е съвременен университет, уверен, че главната му задача - образованието на студенти и докторанти, изисква модерна база, възстановяване на инфраструктурата, основаване на положителни условия за труд на преподаватели и студенти.

Сградата ще приюти катедрите на Факултета за публично здраве, Департамента за езиково образование и Катедрата по образна диагностика, като ще се впише прелестно в модерната инфраструктура на МУ-Пловдив със своята модерна визия ", съобщи ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.

В 7-етажен корпус, чиято разгърната застроена повърхност надземно ще бъде 7659 м2, ще бъдат ситуирани 46 образователни зали, 51 кабинета и други пространства. На всеки етаж ще има самостоятелен ъгъл за отдих. В комплекса ще могат да работят и да се образоват близо 1200 индивида. Навсякъде ще има обезпечен достъп за хора с увреждания.

"Известно е, че построяването на всяка постройка е дълъг и сложен развой, състоящ се от няколко поредни стъпки. Така е при нас. Строителството би трябвало да завърши за 730 календарни дни. ", сподели още проф. Мурджева.

Изпълнител на публичната поръчка с предмет „ Инженеринг - правене на капиталов план, осъществяване на СМР и реализиране на авторски контрол на обект „ Административно-учебен комплекс " е компания „ Бибов и Ко "ООД. Проектант на плана е RT CONSULT, проектант - Радко Тодоров.

Общата стойност на плана е близо 10 милиона лв. с Данък добавена стойност, като в това се включват проектирането, строителството и авторския контрол.

Финансирането е напълно със лични средства на МУ-Пловдив.

С построяването на новия образователен комплекс Медицински университет - Пловдив за следващ път потвърждава грижата си да сътвори модерни университетски условия за образование на своите студенти и преподаватели и да поддържа развиването на техния капацитет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР