Медицински университет – Варна е организатор и домакин на международен

...
Медицински университет – Варна е организатор и домакин на международен
Коментари Харесай

Семинар за стволовите клетки ще се проведе в МУ Варна

Медицински университет – Варна е уредник и хазаин на интернационален работен семинар на тематика: „ Стволови кафези: фундаментални правила и транслационни приложения ”, оповестяват от висшето образователно заведение.

Научният конгрес, който се финансира посредством план TRANSTEM на ЕК с поддръжката на Национална стратегия „ Европейски научни мрежи " на МОН, ще се организира в интервала 30 септември – 1 октомври във Варна и ще събере водещи учени в региона на стволовите кафези от Германия, Израел, Норвегия, Съединени американски щати, Гърция и България. Научен уредник на събитието е проф. Игор Резник, Координатор на проет TRANSTEM, Заместник-директор на Научноизследователския университет на МУ-Варна, а теоретичен съорганизатор е  проф. Цве Лапидот от Научен институт Вайцман, Израел.

Сред тематиките, по които учените ще обменят опит, са Алогенни трансплантации на стволови клетки; Хемопоеза и присъщ имунитет; Ролята на лактата в активизирането на HSPC; CAR Т-клетки; Органоиди, получени от пациента; Имунен отговор на пациента и други

Целта на уъркшопа е да се разиска научният и проучвателен опит досега, натрупващите се доказателства и фактори, свързани с механизмите на деяние и лечебният капацитет на стволовите кафези при лекуване на редица болести. Учените ще  обменят и на практика опит за лечебното приложение на стволовите кафези при клинични трансплантации на пациенти с хематологични и злокачествени болести.

В уъркшопа ще бъдат показани и резултатите, реализирани досега от екипа от учени от Европейското научно пространство, които работят по стратегия TranStem.

Повече информация вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР