Медицински университет – Пловдив бе приет за пълноправен член на

...
Медицински университет – Пловдив бе приет за пълноправен член на
Коментари Харесай

МУ-Пловдив с признание за научноизследователския си потенциал

Медицински университет – Пловдив бе признат за пълновръстен член на Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето (DHI Cluster). С това той става първият и единствен към този момент университет в Клъстера, което е самопризнание за научноизследователския капацитет на висшето учебно заведение. Това оповестиха от образователното заведение.

Изпълнителният шеф на клъстера Мира Ганова акцентира, че участието на МУ-Пловдив е причина и залог за ползотворна взаимна работа и сполучлива колаборация.

Проф. доктор Благой Маринов, зам.-ректор по научноизследователска активност и шеф на Медицинския симулационен подготвителен център изрази увереността си, че общите старания и поредната работа ще спомогнат за по-доброто познаване на актуалните медицински и научни подходи, опосредствани от технологиите. А това съгласно него ще рефлектира позитивно върху построяването на цифрова зрялост на цялото общество.

Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето е съдружие с нестопанска цел, което поддържа новаторски компании и организации в региона на цифровите решения в опазването на здравето за създаване на цифрова здравна екосистема и определяне на устойчива и ефикасна здравна среда за пациентите, медицинските експерти, обществото и институциите. Дигиталния клъстер е основан през 2018 година от 9 компании и 2 нестопански организации. До приемането на МУ-Пловдив членовете на Клъстера наброяват 30 цифрови и фармацевтични компании и две неправителствени организации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР