Медицински сестри протестират пред Министерство на здравеопазването. Те се включват

...
Медицински сестри протестират пред Министерство на здравеопазването. Те се включват
Коментари Харесай

За три минимални работни заплати настояват медсестри пред МЗ

Медицински сестри стачкуват пред Министерство на здравеопазването. Те се включват в самодейност на европейска мрежа за битка с комерсиализацията в опазването на здравето. Това е организация, в която са включени разнообразни профсъюзи от цяла Европа. Днес от 12 часа се провеждат митинги в цяла Европа.

Не две, а три минимални работни заплати желаеме и сме доста скромни. Това съобщи една от протестиращите медицински сестри Веселина Ганчева пред Министерство на здравеопазването.

По думите ѝ единствено им замазвали очите с нарастване на изключителния труд.

Не можем да умираме по коридорите от безсилие, а те да ни усилят заплатите с ексклузивен труд. Не желаеме ексклузивен труд, желаеме нарастване на заплатите, акцентира здравната сестра.

Ганчева е безапелационна, че здравното министерство не работи за медицинските експерти.

Сега сме излезли и питаме кой ще носи отговорност за това, което се случва сега - геноцид нацяло едно съсловие , запита здравната сестра.

Тя означи, че в лечебните заведения са останали по една-две сестри, което е закононарушение. По думите ѝ медицинските експерти са подложени на безспорен стрес и изнемогват.

Гласува се нов бюджет, наливат се спомагателни средства в здравопазването, само че тези средства не стигат до нас, посочи още Ганчева.

Тя запита и по какъв начин ще се задържат младите експерти в България в случай, че няма механизъм, по който да се усилват заплатите.

Друга протестираща здравна сестра прецизира, че задачата на митингите в цяла Европа, е да припомнят на държавните управления, че те трявба да изпълнят поетите от тях задължения за увеличение на заплатите и възстановяване изискванията на работа на медицинските служащи, а също и да усъвършенстват обслужване на пациентите на всички места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР