Медицински сестри от общинските детски градини и училища в Бургас

...
Медицински сестри от общинските детски градини и училища в Бургас
Коментари Харесай

Медицински сестри правят домашни посещения на нуждаещи се в Бургас

Медицински сестри от общинските детски градини и учебни заведения в Бургас се включат в поддръжка на чиновниците от Домашния обществен патронаж в града. От през днешния ден медицински сестри ще правят домашни визити на нуждаещи се хора. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Медицинските сестри ще спомагат за даване на предписания, медикаменти и здравна документи от лекари към техни пациенти, които не са заболели от коронавирусна зараза и не са карантинирани, само че заради друго заболяване или увреждане нямат опция да ги посетят. При домашните визити медицинските лица ще мерят артериално налягане, телесна температура, промяна на превръзки и други операции.

За да употребяват здравно-социалната услуга, нуждаещите се могат да се обаждат от през днешния ден на горещия телефон: 0883 252 660, показаха от общинския пресцентър.

Всички останали хора в потребност, като възрастни хора над 65 години в неспособност за самообслужване, хора с увреждания, самотни родители на деца до 12 години, които не могат да ги оставят сами, както и хора, сложени под наложителна карантина, могат да потърсят помощ на телефон: 0885 985 693.

Тези поръчки ще бъдат изпращани на екипите на Домашния обществен патронаж, които в работните дни до края на годината ще доставят храни, медикаменти и артикули от първа нужда, закупени със лични средства от най-близкия хранителен магазин или аптека. Те ще спомагат още за възнаграждение на битови сметки и за други неотложни административни задължения.

Бургаският домакински патронаж единствен в страната предлага сложна обществена услуга и домашни визити от лекари, медицински сестри, закупуване на храни и медикаменти, и даже обща поддръжка по домовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР