Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия

...
Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия
Коментари Харесай

Медицински сестри се барикадираха в бившия партиен дом

 Медицински сестри оповестиха гражданско непокорство и се барикадираха в някогашния Партиен дом, който се употребява от Народното събрание, предаде БНТ.

Те оповестиха, че ще останат вътре, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им, свързани с реализацията на работеща здравна промяна, почтено възнаграждение и по-добри условия на труд.

" Навсякъде се приказва, че сестрите стачкуват за заплати, това не е по този начин. Ние стачкуваме за промяна в опазването на здравето. Без тази промяна няма да се решат никакви наши проблеми, а те са ужасно доста ", сподели Ирина Узунова.

Пред постройката бяха сложени и обувки, символизиращи медицинските сестри, напуснали страната.  Протестът на медицинските сестри протича съвместно с този на инициативата  " Системата ни убива ", от където упорстват за оставката на обществения министър Деница Сачева и на заместничката и Адриана Стоименова.

Протестиращите преди дни обособиха палатков лагер пред Министерския съвет и оповестиха, че той ще остане тук до момента в който бъдат изпълнени настояванията им. Около 18:30 ч. беше блокирано придвижването по бул. " Дондуков ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР