Медицински сестри, обединени в новата Асоциация на българските медицински сестри,

...
Медицински сестри, обединени в новата Асоциация на българските медицински сестри,
Коментари Харесай

Медицински сестри питат пред НЗОК: Защо само лекарите участват в официалните разговори за парите ни?

Медицински сестри, обединени в новата Асоциация на българските медицински сестри, стачкуват пред постройката на НЗОК. Причината е, че сега текат договаряния сред НЗОК и Българския лекарски съюз, касаещи формалното систематизиране на парите в бранша според бюджета за следващата година, който занапред би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.
Пред Actualno.com сестра Веселина Ганчева, която е едно от лицата на продължаващите към този момент месеци наред митинги на медицинските ни сестри с претенции за почтено заплащане и по-добри условия на труд, разяснява, че е неуместно представители на сестрите да не участват на диалозите, а да има единствено лекари. Лекарите ли ще ни дефинират заплатите, попита тя.
По думите ѝ, пиарът на НЗОК е говорила с тях и има увещание, че ръководителят на НЗОК доктор Дечо Дечев ще ги одобри за диалог.
Ганчева посочи и, че Асоциацията на българските медицински сестри към този момент е подала документи за образуване на профсъюз и се чака решение. Асоциацията е нещо напълно настрана от КНСБ и КТ " Подкрепа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР