Медицински сестри излязоха в понеделник на протест в защита на

...
Медицински сестри излязоха в понеделник на протест в защита на
Коментари Харесай

Медицински сестри протестират срещу уволнение на тяхна колежка

Медицински сестри излязоха в понеделник на митинг в отбрана на уволнена тяхна колежка от Белодробната болница “Света София “ в столицата.

Става въпрос за Веселина Ганчева- едно от лицата на митингите на медицинските сестри от последните години за по-високи заплати и положителни условия на труд. Протестът е проведен от Синдиката на българските медицински сестри с водач Мая Илиева.

От синдиката оповестиха, че Ганчева, която е основна здравна сестра в болничното заведение, е била непозволено уволнена, тъй като заповедта ѝ е връчена по време на болничен, без да бъде разгласен конкурс за длъжността и без да се изиска мнение от инспекцията по труда и синдиката.

От синдиката считат, че повода за уволнението ѝ е, че е сложила пред управлението въпроса за неизплатени хонорари за ексклузивен труд на първа линия. Става въпрос за 200 часа ексклузивен труд за два месеца.
Протестиращите упорстват за възобновяване на Ганчева на работа и желаят здравният министър Стойчо Кацаров да уволни шефа на белодробната болница Любомир Пенев.

Самата Ганчева сподели, че ще оспори уволнението си в съда.



Веселина Ганчева е следващата здравна сестра, член на Синдиката на българските медицински експерти и водеща митингите през последните години, която е отстранена от работа след Мая Илиева ( “Токуда “) Бойка Анастасова ( “Пирогов “), Надежда Маргенова (Сливен), Елена Якшева ( Стара Загора)
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР