Медицински сестри и лаборанти във Видин излизат на протест в

...
Медицински сестри и лаборанти във Видин излизат на протест в
Коментари Харесай

Медицински сестри и лаборанти излизат на пореден протест във Видин

Медицински сестри и лаборанти във Видин излизат на митинг в четвъртък, 21 март. Те упорстват за почтено възнаграждение и по-добри условия на труд. Протестът е следващият от началото на март, сподели Диана Богомилова, ръководител на сдружението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи във видинската болница.
"На площад "Бдинци " заради ремонтните действия, ще се изместим до Трите грации, както ги назовават, на площада. Приканвам всички да дойдат, да участват, да ни поддържат, тъй като остават без нас. Ние желаеме пари, с цел да можем да живеем умерено и да изкараме идващия ден в сигурност. "
Заради ниското възнаграждение здравни експерти са принудени да работят на по няколко места. Няма нови фрагменти.
"Работя на две места. Ако нямам огромен трудов стаж, какво ще взимам?! Разликата сред нас и санитарките е 20 лв.. Аз имам 34 години трудов стаж. Нощно дежурство ни се заплаща, и целодневно, на 2 лв.. За 2 лв. не можем да си купим едно мляко и едни вафли, а 12 часа да тичаме... Младите хора напущат страната ни, тъй като не са оценени добре тук. След едно 10 години във Видин няма да има болница заради неналичието на медицински личен състав ", показват медиците.
В четвъртък от 15 часа експертите по здравни грижи ще са с протестни ленти в центъра на Видин, до площад „ Бдинци “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР