Медицински одитори влизат в болницата в Сливен, където 15-годишно момиче

...
Медицински одитори влизат в болницата в Сливен, където 15-годишно момиче
Коментари Харесай

След 4 прегледа от хирург: Дифузен перитонит в смъртния акт на момичето от Сливен

Медицински инспектори влизат в болничното заведение в Сливен, където 15-годишно момиче умря 5 дни, откакто било признато с болки в корема. Родителите се съмняват в лекарска немарливост и че щерка им е можела да бъде избавена, в случай че е била оперирана в точния момент, оповестиха Българска национална телевизия и bTV.

 15-годишно момиче е издъхнало в МБАЛ Виж още

На 15 юни 15-годишната Зейнеб се почувствала зле, а ден по-късно родителите й потърсили помощ от персоналния доктор, който я насочил за консултация с хирург. Специалистът открил, че няма остро хирургично заболяване, само че момичето се влошило и било признато за лекуване в детското поделение на МБАЛ-Сливен.

" Искам правдивост, споделиха пуснете система, удряйте бусколизин - това беше лекуването ", показа Стефка - майка на момичето. Според бащата от сряда до неделя не са положени никакви грижи за детето и не е била сложена диагноза.

" Осем системи са й блъснали, както и упояващи медикаменти - те я умориха ", твърди бащата.

След още няколко съвещания с хирург на 19 юни тийнейджърката се почувствала още по-зле и лекарите решили да оперират, само че преди този момент да се направи обзор със скенер. Именно на масата на скенера Зейнеб издъхнала.

Родителите й са безапелационни, че ще търсят правдивост за случилото се и упрекват лекарите в немарливост. Близките настояват, че медиците са им споделили друго, а в смъртния акт написа разпръснат перитонит.

Зам.-директорът на болничното заведение Хрисан Хрисантов изясни, че епикриза няма, а това е етапна епикриза. Той удостовери, че в смъртния акт написа разпръснат перитонит . Останалите хистологични проучвания ще излязат до към 20 дни.

" Консултирана е 4 пъти с хирург, като първите трима отхвърлят хирургичен стомах, четвъртият на 19-и намира изострен хирургичен стомах и взема решение детето да бъде приведено в хирургично поделение за интервенция в незабавен порядък ", изясни зам.-директорът.

Той добави, че е извършена консултация с гинеколог, само че няма гинекологичен проблем. Според него не може да става дума за лекарска неточност, а за забавено лекуване.

" В детско поделение са извършени нужните съвещания. Това е едно огромно момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лекуване има, има данни за възпалителна интензивност ", изясни доктор Люба Бъчварова, шеф на отделението.

В болничното заведение тече вътрешна инспекция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР