Медицински надзор влезе в болницата в Сливен с проверка по

...
Медицински надзор влезе в болницата в Сливен с проверка по
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява случая с починалото 15-годишно момиче в сливенската болница

Медицински контрол влезе в болничното заведение в Сливен с инспекция по случая с умрялото 15-годишно момиче. Детето умря на 20 юни – 5 дни откакто е приета в болница в детското поделение с болки в корема.

Окръжната прокуратура в града също се е самосезирала и ще стартира инспекция дали има данни за осъществено закононарушение.

От лечебното заведение оповестиха, че диагнозата на 15-годишната Зейнеб е перитонит, а лекуването ѝ е било закъсняло.

Близки на момичето безусловно щурмуваха входа на болничното заведение в гняв от случилото се. Протестът продължи до ранния следобяд. Десетки служители на реда бяха извикани в региона.

По данни на родителите те са нямали информация от какво е умряло детето им. Събралото се голям брой настоя да се види с шефа на болничното заведение, с цел да изясни персонално какво се е случило.

След час обсада на входа, чичото на умрялата Зейнеб се срещна със заместник-директора на болничното заведение: „ Каза, че има лекарско забавяне, т.е. – лекарска немарливост “, сподели пред камерите Веселин Георгиев.

Според зам.-директора – доктор Хрисант Хрисантов, заключението в смъртния акт на момичето е разпръснат перитонит. За пет дни то е съветвано от трима хирурзи, само че едвам четвъртия вижда инфектиран апендикс и стартира подготовка за интервенция. Зейнеб издъхва преди да стигне залата.

„ Това, което е установено е, че късно е взето решение за хирургично лекуване. Отук нататък има други служби, одит – те вземат решение кой е отговорен “.

Резултатите от аутопсията ще станат ясни до 20 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР