Медицинската общност в България се прости с един от своите

...
Медицинската общност в България се прости с един от своите
Коментари Харесай

Почина доайенът на урологията ни проф. Стефан Мандевски

Медицинската общественост в България се елементарни с един от своите учители – изключителния уролог проф. доктор Стефан Мандевски. Това съобщи с болежка началникът на Клиниката по урология в „ УМБАЛ-Пловдив “ проф. Димитър Шишков, представен от пресцентъра на лечебното заведение.

Неговата кончина е голяма загуба за цялата българска урологична и академична общественост. Като доктор и учител той остави след себе си ярка диря в медицината. Въпреки напредналата възраст до последния момент той продължаваше да оказва помощ и да образова младите сътрудници.

Проф. Мандевски е приключил Медицинския университет в Пловдив през 1953 година Става помощник във ВМИ и началник на катедра Урология Плевен, доцент е от 1980 година, а професор - от 1985 година Практикувал е в редица лечебни заведения в страната, измежду които УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив и „ УМБАЛ-Пловдив “, където е построил школа от отлични експерти.

Изказваме своите дълбоки и откровени съболезнования на околните за непрежалимата загуба, съобщи от името на медицинската
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР