Медицинска сестра от Търговище е призната за виновна по обвинения,

...
Медицинска сестра от Търговище е призната за виновна по обвинения,
Коментари Харесай

Отнеха правата на мед.-сестра, тормозила 7 деца

Медицинска сестра от Търговище е приета за отговорна по обвинявания, повдигнати от Районната прокуратура в града, и получи от съда наказване за това, че като длъжностно лице в детска ясла, до момента в който извършва служебните си отговорности, предизвикала болки и страдалчество на 7 деца, като по отношение на част от тях дейностите ѝ не били еднократни.

Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Обвинената е с наказване „ пробация “ за период от 6 месеца, като в този интервал ще бъде задължена да се среща два пъти седмично с пробационен чиновник, както и да се записва по сегашен адрес. Тя няма да има право да упражнява специалността „ здравна сестра в детска ясла, детска градина или учебно заведение “ за период от 3 години. 

В хода на следствието станало ясно, 53-годишната дамата, полагайки грижи за поверените ѝ деца, си е разрешавала да употребява неприемливи похвати за влияние над тях – скубане, ощипване, дърпане на уши, нанасяне на удари с ръце. С дейностите си тя е причинявала на малолетните болежка и страдалчество, без да разстройва трайно тяхното здраве. 

Одобреното от съда съглашение е със мощ на присъда и не предстои на обжалване.

Наблюдаващият прокурор Мартин Кузманов добави, че здравната сестра работи в детска ясла № 2 в града от лятото на 2020 г. 

Във връзка със същия случай, към наказателна отговорност е привлечено още едно длъжностно лице от управлението на детската ясла. Става дума за шефа, уточни Кузманов. Незабавно по-късно, по искане на Районната прокуратура, тя е отстранена от служба. По отношение на здравната сестра не се е наложило такова искане, защото дамата е напуснала по свое предпочитание детското заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР