Медицинска сестра от щата Ню Йорк е обвинена, че е

...
Медицинска сестра от щата Ню Йорк е обвинена, че е
Коментари Харесай

Морбили, варицела, полиомиелит: Медицинска сестра в САЩ фалшифицира данни за ваксините на над 100 деца

Медицинска сестра от щата Ню Йорк е упрекната, че е фалшифицирала данните за имунизациите на повече от 100 деца в щата.

(Във видеото може да научите повече за: Фалшифициран паспорт стои в основата на задържането на двойния палач от дискотека " Соло " )

Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк (NYSDOH) издаде заповед за налагане на санкция в размер на 55 000 щатски $ против Сандра Мичели, лицензирана здравна сестра и записана професионална здравна сестра в Surviving Naturally в окръг Монро.

Мичели е упрекната във подправяне на имунизационни досиета на 116 деца в учебна възраст за близо 550 разнообразни планувани имунизации.

An upstate New York nurse has been accused of falsifying vaccine records for more than 100 children across the state.
— ABC News (@ABC)
Здравните експерти настояват, че като е излъгала за имунизационния статус на десетки деца, Мичели ги е оставила изложени на голям брой заразни заболявания, в това число морбили, варицела и полиомиелит.

" Фалшифицирането на данните за имунизациите на деца в учебна възраст заплашва както детето, по този начин и неговите връстници, защото имунизацията е най-хубавата отбрана против предотвратими болести " , съобщи в изказване тази седмица комисарят по опазването на здравето на NYSDOH доктор Джеймс Макдоналд.

" Освен това, това е образец за това по какъв начин разпространяването на дезинформация за имунизациите подкопава цялата система, която съществува, с цел да пази публичното здраве. Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк ще продължи да проверява лицата, които фалшифицират данните за имунизациите, и ще употребява всички налични принадлежности за използване на закона против тези, за които е открито, че са направили такива нарушавания " , продължава изказването.

Както Мичели, по този начин и юристът, който я съставлява, отхвърлиха настояването на ABC News за коментар.

Мичели е притежател и оператор на Surviving Naturally, по този начин наречения " натурален уелнес център " в Уебстър, предградие на Рочестър, съгласно следствие на Бюрото за следствия на NYSDOH.

От юли 2019 година до февруари 2021 година Мичели е дал погрешна информация на Информационната система за имунизации на щата Ню Йорк (NYSIIS) за 546 имунизации, които в никакъв случай не са се състояли, и за деца, които в никакъв случай не са били имунизирани, съгласно здравния отдел.

По-голямата част от децата, за които Мичели е твърдяла погрешно, че са били имунизирани, живеят и посещават учебни заведения в окръг Монро и Западен Ню Йорк, само че някои са живели чак в Ню Йорк, съгласно NYSDOH.

" Всички неимунизирани и незадоволително имунизирани деца, за които Мичели твърди, че са били ваксинирани, би трябвало да имат изцяло настоящи наложителни ваксини или да са в развой на приемане на изчезналите ваксини, преди да се върнат в учебно заведение или детска градина ", обявиха от NYSDOH.

В хода на следствието от NYSDOH оповестяват, че са научили, че Мичели е купувал дребни количества ваксини и се е преструвал, че слага дози на деца. Според NYSDOH за една от имунизациите тя е съобщила, че е приложила 30 пъти повече дози, в сравнение с е закупила.

Твърди се, че Мичели от дълго време е била съперник на имунизациите и наложителните ваксини, което ясно е декларирала в обществените медии, съгласно NYSDOH. На страницата Surviving Naturally във Фейсбук, споделят длъжностните лица, тя е разгласила материали, в които се твърди, че имунизациите имат " неидентифицирани замърсители ", които водят до аутизъм, импровизиран аборт при бременност, рак и гибел.

" Публикувайки антиваксинационна агитация в обществените медии, Мичели популяризира рискови неистини за публичното здраве и насажда боязън от имунизациите, като в същото време твърди, че като лицензирана здравна сестра пази публичното здраве, като прави имунизации, нужни за записване в учебни заведения и детски градини ", се споделя в известие за пресата на NYSDOH.

Твърди се, че Мичели е изразила несъгласието си със законопроект на щата Ню Йорк, който отстранява немедицинските изключения от условията за имунизиране в учебните заведения и детските градини. Законопроектът беше признат от законодателния орган на щата и влезе в действие през юни 2019 година

" Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк наложи на Мичели санкция от 55 000 USD за хипотетичните ѝ дейности, от които 30 000 USD трябваше да заплати в границите на 10 дни от влизането в действие на съглашението и заповедта. Останалата част от глобата ще бъде отсрочена, до момента в който Мичели съблюдава изискванията, посочени в заповедта ", съгласно NYSDOH.

" Тези условия включват възпиране от улеснение, подкрепяне, подстрекателство, съветване, препоръчване или съзаклятие в каквато и да е скица за погрешно показване на имунизационния статус ", споделя NYSDOH.

Освен това Мичели и други чиновници на Surviving Naturally са " дефинитивно изключени " от NYSIIS и им е неразрешено да ползват каквито и да било ваксини, за които се изисква да бъдат докладвани в NYSIIS, споделя NYSDOH.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР