Медицинска лаборатория ЛИНА въведе нов и по-кратък срок за резултатите

...
Медицинска лаборатория ЛИНА въведе нов и по-кратък срок за резултатите
Коментари Харесай

Лаборатория „ЛИНА” въведе нов и по-кратък срок за резултатите от ДНК изследванията

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” вкара нов и по-кратък период за резултатите от ДНК анализите. Те към този момент са подготвени за 3 работни дни, което е от два до три пъти по-бързо спрямо преди. Скъсяването на времето е резултат от непрекъснатите вложения в по-модерна инсталация, чиято цел е пациентите да получават бързо резултатите си, с цел да могат да стартират лекуване навреме. Това е огромно облекчение, защото от месец ноември на тях към този момент не им се постанова да чакат 7 или 10 дни, а единствено 3 работни дни.

Новите периоди важат за филиалите на „ ЛИНА ” в областите Варна, Бургас и Ямбол.

Кое разрешава понижаване на времето за обработка на тестът?

Отговорът е модерното съоръжение и усъвършенстваните технологии, които освен съкратяват времето, само че и отстраняват опцията за неточност. Новата инсталация за молекулярни проби SaMag-12 на Sacace Biotechnologies обезпечава опция за качествена автоматизирана екстракция на нуклеинови киселини, последвана от бързо и характерно разкриване на вирусни, бактериални и човешки гени.

„ Едно от огромните преимущества на ДНК и РНК диагностиката е късото време за разбор, тъй като инфекциозният извършител се открива по неговата неповторима нуклеотидна поредност, без да се постанова дълготрайно обработване. Сред другите преимущества на ДНК и РНК диагностиката са високата сензитивност, което разрешава да се открият единични бактериални кафези или вирусни частици на даден извършител, както и да се диагностицират причинители на инфекции, които не могат да бъдат открити посредством други способи - имунологични, бактериологични, микроскопски ”, изяснява биологът Красимира Чернаева.

Важно за пациентите е да знаят, че специфичността на ДНК и РНК разбора доближава 100%, което изключва опцията за фалшиво-положителни и съмнителни резултати. Той е изключително подобаващ за разкриване на труднокултивируеми, некултивируеми и персистиращи микроорганизми.

Срокът за приемане на резултата от 3 работни дни се отнася за всички ДНК и РНК основани проучвания в лаборатория „ ЛИНА ”, които включват: Хепатит Б (HBV DNA), Хепатит C (HCV RNA), влечение към тромбоза, Фемофлор скрийн, както и всички полово- излъчени инфекции:

HPV ( Himan papiloma virus)

Chlamydia trachomatis

Neisseria gonorrhoeae

Trichomonas vaginalis

Mycoplasma hominis

Mycoplasma genitalium

Ureaplasma urealyticum

Ureaplasma parvum

Candida albicans

Herpes simplex 1

Herpes simplex 2

Cytomegalovirus.

 

 

 

* обява

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР