Медицинска евакуация на военнослужещ от българския военен контингент в операцията

...
Медицинска евакуация на военнослужещ от българския военен контингент в операцията
Коментари Харесай

Евакуираха военнослужещ със съмнения за COVID-19 от мисията ни в Косово

Медицинска евакуация на военнослужещ от българския боен контингент в интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) бе осъществена със аероплан C-27J „ Спартан” с екипаж от състава на Военновъздушните сили през днешния ден, 26 март, по заповед на министъра на защитата.

Съобразно епидемиологичната конюнктура в Косово и района и взетите ограничения от страна на Министерството на защитата за българския военнослужещ са постъпили данни за подозрения за контактност с COVID-19. Същият няма субективни недоволства. Екипажът, превозеният военнослужещ и съпровождащото здравно лице са обезпечени с всички нужни средства за самостоятелна отбрана.

При идването в Република България на военнослужещия ще бъдат направени медицински проучвания във Военномедицинска академия за дефинитивно установяване на здравния статус.

Към сегашния миг Въоръжените сили на Република България вземат участие в интервенцията на НАТО в Косово с контингент в състав от 22 военнослужещи със задания, свързани с подкрепяне подобряването на сигурността в региона. Допълнително за осъществяване на дилемите се поддържа 10-дневна подготвеност за развръщане в зоната на интервенцията на рота и народен поддържащ детайл до 140 военнослужещи, включени в състава на оперативния запас на интервенцията. Национален пълководец на българския боен контингент в Косово е подполковник Стоян Червеняков от Съвместното командване на силите.



Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР