Медицината в Древен Египет неизбежно е била смесена с магията.

...
Медицината в Древен Египет неизбежно е била смесена с магията.
Коментари Харесай

Медицинските практики на Древен Египет, които още се използват

Медицината в Древен Египет неизбежно е била смесена с магията. По това време не е имало ясна разграничителна линия сред науката и религията, написа Военновъздушни сили.

Често се е считало, че болесттите се изпращат от боговете като наказване или че са зли духове, които са се вселили в тялото и трябвало да бъдат прогонени посредством ритуали, заклинания или амулети.

Но всичко това вървяло ръка за ръка с доста практична медицина и някои способи, които се употребявали, надживели времето си.

Макар че доста сведения били изгубени при неприятни събития, като изгубването на Кралската библиотека в Александрия, знаем, че тази богата просвета, която процъфтява повече от 3000 години преди християнската епоха, била извънредно развита.

Поради това не е изненадващо какво са знаели античните египтяни в региона на медицината, да вземем за пример. Военновъздушни сили показва няколко образеца.

Хирургия

Древните египтяни научавали доста за човешката анатомия с помощта на традицията за мумификация. Докато подготвяли мъртвите за пътуването им в отвъдното, можели да видят частите на тялото им и да ги свържат с заболяванията, от които са страдали приживе.

Това им разрешило да схванат задоволително за това по какъв начин да вършат интервенции, следи от които се откриват върху мумии – от перфорация на черепа до премахване на тумори.

Прочети повече ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР