Медици в САЩ са извършили първата в света трансплантация на

...
Медици в САЩ са извършили първата в света трансплантация на
Коментари Харесай

Историческо постижение: Първата в света трансплантация на цяло око и лице в САЩ

Медици в Съединени американски щати са направили първата в света трансплантация нацяло око , оказва се от известие за пресата, оповестено на уеб страницата на Нюйоркския университет " Лангон " (NYULH), съобщи ТАСС.

Surgeons in New York announce world's first eye transplant
— Reuters (@Reuters)
" Екип от хирурзи от NYULH извърши първата в света трансплантация нацяло око и част от лицето на 46-годишен деец от войната от Арканзас, който е оживял след пострадване от електрически ток с високо напрежение по време на работа ", се споделя в известието.

Surgeons in New York perform the first whole-eye transplant in a human, an accomplishment being hailed as a breakthrough even though the patient has not regained sight in the eye.
— ABC News (@abcnews)
Повече от 140 хирурзи, медицински сестри и медицински личен състав направили интервенцията в продължение на към 21 часа на 27 май . Трансплантираното око към този момент  показа " забележителни признаци на здраве ", само че към момента не е известно дали  пациентът ще може да вижда с него. Съобщава се, че мъжът е изгубил и част от лявата си ръка, бузата, брадичката, целия си нос, устните и предните зъби .

Според публикуваното прессъобщение това е единствената сполучлива комбинирана трансплантация



По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР