Медици от столичната болница Свети Иван Рилски се събират за

...
Медици от столичната болница Свети Иван Рилски се събират за
Коментари Харесай

Медици от болница „Св. Иван Рилски” излизат на протест в защита на директора си

Медици от столичната болница „ Свети Иван Рилски ” се събират за протестни дейности. Причината е, че шефът на лечебното заведение доктор Дечо Дечев е подал оставката си. Пред Българска телеграфна агенция той е аргументирал решението си с неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката.

Дечев е изпратил писмо с 11 казуса до Министерството на здравеопазването, като част от тях са свързани с вливането на белодробната болница „ Света София ” в болница „ Свети Иван Рилски ”. Според доктор Йорданов задачата на чиновниците е доктор Дечев да не подава оставка под напън.

" Той през последните 13 години направи допустимо положителното действие на болничното заведение. След сливането с белодробната болница изплатихме отговорностите им със лични средства, по тази причина има напън от Министерство на здравеопазването. След това не срещаме поддръжка и е неразбираема водената политика. Спонтанно се организирахме, с цел да покажем поддръжката си с него ", изясни медикът пред Нова тв. 

Милена Атанасова, от профсъюз " Защита ", показа, че доктор Дечев е помолил чиновниците да останат по работните си места.

" Въпреки това виждате поддръжката за него. Ние споделяме, че ще изчакаме и през днешния ден какво ще се случи, желаеме той да остане да работи и болничното заведение да продължи да действа в този тип и въпросите, които е сложила, да се разрешат. Ръководството е недоволно от неглижирането на проблемите от страна на принципала. Има напрежение сред Министерство на здравеопазването и управлението на болничното заведение, което слага в неустановеност съществуването на " Св. Иван Рилски ", уточни тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР