Медици от столичната болница Свети Иван Рилски се събират за

...
Медици от столичната болница Свети Иван Рилски се събират за
Коментари Харесай

Медици от „Св. Иван Рилски” на протест в защита на директора си

Медици от столичната болница „ Свети Иван Рилски ” се събират за протестни дейности. Причината е, че шефът на лечебното заведение доктор Дечо Дечев е подал оставката си. Пред Българска телеграфна агенция той е аргументирал решението си с неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката.



Дечев е изпратил писмо с 11 казуса до Министерството на здравеопазването, като част от тях са свързани с вливането на белодробната болница „ Света София ” в болница „ Свети Иван Рилски ”. Според доктор Йорданов задачата на чиновниците е доктор Дечев да не подава оставка под напън. Той през последните 13 години направи допустимо положителното действие на болничното заведение. След сливането с белодробната болница изплатихме отговорностите им със лични средства, по тази причина има напън от Министерство на здравеопазването. След това не срещаме поддръжка и е неразбираема водената политика. Спонтанно се организирахме, с цел да покажем поддръжката си с него, изясни медикът. А останалите чиновници считат, че доктор Дечев е най-хубавият управител.

По думите на Милена Атанасова от профсъюз " Защита " показа, че доктор Дечев е помолил чиновниците да останат по работните си места. Въпреки това виждате поддръжката за него. Ние споделяме, че ще изчакаме и през днешния ден какво ще се случи, желаеме той да остане да работи и болничното заведение да продължи да действа в този тип и въпросите, които е сложила, да се разрешат. Ръководството е недоволно от неглижирането на проблемите от страна на принципала. Има напрежение сред Министерство на здравеопазването и управлението на болничното заведение, което слага в неустановеност съществуването на " Св. Иван Рилски ", уточни тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР