Медици от Пирогов излязоха днес на протест в подкрепа на

...
Медици от Пирогов излязоха днес на протест в подкрепа на
Коментари Харесай

Протести в Пирогов: едни искат връщането на Балтов, други са обидени от отношението към болницата |

Медици от " Пирогов " излязоха през днешния ден на митинг в поддръжка на освободения от служба шеф проф. Асен Балтов и в отбрана на болничното заведение. Блокирано беше придвижването на кръстовището пред лечебното заведение.

Според протестиращите болничното заведение е била ръководена доста добре, вземани са били бързи решения по време на ковид-епидемията. Болни с ковид не са били връщани, описа лекар-специализант пред Българска национална телевизия. Според различен протестиращ обвиняванията към проф. Балтов имат " политически привкус ".

Някои от присъстващите обаче обявиха, че митингът е в отбрана на болничното заведение, а не на бившия ѝ шеф. " Пирогов е на първа линия от началото на пандемията, а вместо признателност получи обвинявания. Пирогов е афектиран ", сподели здравна сестра.

Всички заявиха, че ще стачкуват " колкото е нужно ", с цел да бъде възобновен престижът на болничното заведение и към този момент някогашният ѝ шеф. Присъстващите носят и плакати с надпис " Пирогов не точи Касата ".

Реакцията на работещите в най-голямата незабавна болница у нас беше предизвикана от

Самият. Съобщението за промяната на управлението в " Пирогов " беше изпратено от Министерство на здравеопазването след 17 часа през вчерашния ден. В претекстовете за освобождението на досегашния шеф се показват резултатите от инспекцията на НЗОК. Според протоколите от нея лечебното заведение би трябвало да върне на здравния фонд над 1 млн. лева които са били изхарчени непозволено.

Още с назначението на инспекцията от " Пирогов " възразиха, че не става дума за оповестени, само че нелекувани в болничното заведение пациенти, а за пост-ковид затруднения, поради които към този момент оздравели са се върнали за долекуване. В отбрана на незабавната болница

Той съобщи, че не може да става дума за пациенти-фантоми, а за хора, които са имали затруднения и уточни, че 99% от тези хора е съветвал персонално.

Въпреки това при започване на, че вследствие на проучени 802 истории на болесттите е открито, че не е спазен лечебно-диагностичния логаритъм, че има регистрирана неизвършена активност, че пациенти са плащали за действия, които се поемат от НЗОК, изписани са лекарства, които не са били отпуснати от болничната аптека и е регистрирана и заплатена активност за пациенти, които не са лежали в болничното заведение.

От " Пирогов " подадоха несъгласие по установените нарушавания, само че това не промени решението на здравния министър да смени шефа на лечебното заведение. Начело на болничното заведение беше определен проф. Иван Поромански, доскорошен началник на Клиниката по гнойно-септична хирургия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР