Медици от Областната болница в Пазарджик се борят за спасяването

...
Медици от Областната болница в Пазарджик се борят за спасяването
Коментари Харесай

Младеж е в кома, дете - в критично състояние след поредица катастрофи в Пазарджишко

Медици от Областната болница в Пазарджик се борят за спасяването и възобновяване на няколко потърпевши при тежки пътни произшествия, станали в почивните дни в Пазарджишко. Припомняме, че при един от тях 92-годишна жена изгуби живота си, откакто бе блъсната в село Добровница от автомобил, каран от момче без брошура.

В Отделението по анестезиология и интензивно лекуване е настанено 22-годишно момче от село Хаджиево, което е изпаднало в кома след злополука с мотор на пътя сред селата Хаджиево и Говедаре, станала в събота. Пострадалият е интубиран, а положението му остава тежко. При различен пътен случай с мотор, който е станал на 20 май на бул. “Мария Луиза “ в Пазарджик, е потърпевш 50-годишен доктор, който го е управлявал. Той е признат в Спешно поделение с травматични увреждания на мозъка и белия дроб и фрактури на няколко ребра. Настанен е в интензивното поделение. Състоянието му се усъвършенства. Той към този момент е контактен и съответен.

В сериозно положение и на командно дишане остава 15-годишното момче от Белово, потърпевшо при тежката злополука на пътя при село Лозен на 18 май. На 12-годишното дете, което също беше ранено при пътния случай следва да бъде осъществена ортопедична интервенция. Най-малкото потърпевшо момченце на 1г. и 10 месеца също е претърпяло ортопедична намеса и към този момент се лекува в детска хирургия на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив.

35-годишен велосипедист, потърпевш в неделя вечерта при пътен случай в село Мокрище, е отказал хоспитализация. Мъжът е бил с повърхностна рана на главата, която е обработена от незабавните медици.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР