Медици от британското национално здравеопазване, доброволно работещи в Газа, предупредиха

...
Медици от британското национално здравеопазване, доброволно работещи в Газа, предупредиха
Коментари Харесай

Британски медици в Газа предупредиха за колапс на здравната система

Медици от английското национално опазване на здравето, непринудено работещи в Газа, предизвестиха за " пагубен " колапс на здравната система една година след войната, описвайки опитите си за лекуване на ранени и заболели на фона на дефицит на всичко - от парацетамол до хирургическа марля.

Медицински сестри и лекари, работещи в полеви лечебни заведения, ръководени от английската здравна благотворителна организация UK-Med, приканиха за незабавна доставка на лекарства и за отбрана на здравните служащи и уреди.

UK-Med, която ръководи две здравни заведения в центъра на Газа, е лекувала 200 000 души и приема към 1400 пациенти дневно, само че изнемогва от големия брой търсещи услугите й хора и съвсем цялостна липса на медицински доставки.

Вестник " Индипендънт " цитира лекар Клеър Фостър, която е общопрактикуващ доктор от Уелс, само че сега управлява полевата болница в Дейр ал-Балах, че „ в никакъв случай не е виждала такава липса на достъп до съществени неща, нужни на лекаря – няма даже ръкавици “.

Тя обрисува покъртителна картина от непрекъснато постъпващи незабавни случаи, в това число деца за ампутация на крака. Клеър Фостър добавя, че хората с хронични болести, като хипертонит и диабет, нямат достъп до медикаментите си, което бързо ги трансформира в незабавни случаи, предава БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР